torstai 1. tammikuuta 2015

Take a chance, you never know what might happen

Ajattelin nyt oikein hurjaksi heittäytyä näin vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi - perustan valokuvaukseen painottuvan blogin. Ajatus lähti liikkeelle 365 päivän kuvahaasteesta, eli vuoden jokaisena päivänä ottaisi kuvan ja ehkäpä postaisi kuvat sosiaalisessa mediassa. Ideana mielestäni tosi hyvä, koska itselläni on jäänyt kamera harmittavan usein vain kameralaukkuun, ja sieltä se tulee kaivettua esille kun joku pyytää kuvaamaan, tai sattuu tapahtumaan jotain tosi mielenkiintoista. Mutta miksi näin? Miksi minä, joka kolme vuotta kävin valokuvauskoulua ja olen ollut niin kauan kiinnostunut valokuvaamisesta kun vain muistan, olen jättänyt itselleni rakkaan harrastuksen (ja ammatin) niinkin vähälle?






En todellakaan osaa sanoa. Ehkä olen kaivannut kunnon inspiraatiota, sillä kun kuvaamaan aina lopulta jossain vaiheessa lähden, olen ihan mahdottoman innoissani. Kuvatessa tulee tunne, että tätä haluan tehdä, tää on aivan mahtavaa. Joten jos se kameran jättäminen sinne kameralaukkuun ei riipu rakkaudesta kuvaamista kohtaan, niin mistä sitten? Luulen, että kyse on juuri kunnon inspiraatiosta, mutta myös riittämättömyyden tunteesta. Etten ole tarpeeksi hyvä, vertaan itseäni jatkuvasti toisiin kuvaajiin ja heidän kuviinsa, vaikka eihän siinä ole mitään järkeä. Jokaisella on oma tyylinsä ja jokainen on kuvaamisessa omalla tasollaan. Turha siis kilpailla. Varsinkin jos on vielä tällainen vasta-alkaja niin kuin minä.




Eli siis.. Tällä kaikella meinaan siis sitä, että kun joka päivä on periaatteessa "pakko" ottaa kamera käteen ja lähteä edes vähän kuvaamaan, saisi lisää intoa ja inspiraatiota omaan tekemiseen. Ja varsinkin tämän pienen blogin kautta jaksaisi ja haluaisi jakaa kuviaan kaikille. Tosin epäilen suuresti, että moni lukija tänne tiensä löytää - no, eihän sitä ikinä tiedä.

Tämän ensimmäisen infopostauksen kuvituksena viime vuoden kuvia, kohta alkaa päivittyä tämän vuoden kuvat päivä päivältä. Toiset kuvat ehkä hienompia ja ainutlaatuisempia kuin toiset, mutta kuvia kuitenkin. Ja ehkä siitä onkin kyse, aina ei voi onnistua, mutta niistä ei-niin-hyvistä ja tajunnanräjäyttävistä kuvista oppii aina jotain. 






Haluan vielä lopuksi toivottaa aivan mahtavaa ja unelmien täyteistä Uutta Vuotta teille kaikille ja upeaa, jos päätät jäädä seuraamaan mitä kuluva vuosi opettaa minulle kuvaajana!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti